Special Produkter

När du bygger ditt eget hem, kräver vissa situationer särskilda behov och speciellt tillverkade produkter för att klara av givna förutsättningar. Till exempel, hantera kemikalier eller hög temperatur. Därför har Edmonds utvecklat fläktar för nästan alla situationer.

Sewer Vent

En 150mm vinddriven turbinfläkt. Sewer Vent har kullager av rostfritt stål och aluminium skaft för att kunna hantera skadliga luftströmmar från avlopp och brunnar.

Ett aktivt ventilationssystem rekommenderas för dessa ställen för att se till att det finns luftcirkulation i systemet för att minska gasuppkomst. Användningsområden: Ventilation av avloppssystem och brunnar.


Klicka här för mer information

Sewer Vent

Egenskaper och fördelar:

- Tillverkade av UV-stabilt, hagel-resistent polymer med en vertikal vindbladskonstruktion.
- Precisionskullager av rostfritt stål som klarar tuffa miljöer.
- Utformad för att passa direkt på ett 150mm PVC-rör.
- Kan anpassas för att passa 100mm rör.
- Finns för närvarande i vitt.

Tillbehör

150mm - 100mm Adapter

SureDraft

Sure Draft skorstens- och rökkanalsförbättrare är en unik kåpa gjord speciellt för användning på skorstenar och rökkanaler där heta luftströmmar bildas.

I många skorstenar och rökkanaler upplevs ibland baksug när vind från en viss riktning störs av närliggande byggnader, träd eller naturlig topografi. Detta är en mycket obehaglig upplevelse för de boende i huset, eftersom rök drivs tillbaka in i hemmet.

Klicka här för mer information

SureDraft

Dålig skorstensdesign kan också vara en orsak till baksug men det finns ingen enkel lösning på detta. Produkten använder en intern värmesköld för att skydda kullagret och innehåller en extern kylfläns i aluminium för att även kontrollera kullagertemperaturen. Tandacokullagret är fyllt med värmetolerant fett. Sure Draft förhindrar baksug genom att orsaka ett positivt uppsug rökkanalen eller skorstenen. Det är viktigt att turbinen monteras där den fritt kan utsättas för vind, utan något i närheten som blockerar vindflödet för att minimera virvelutveckling på fläktens läsida.

Maestro Power Vent

En 300mm takmonterad, termostatstyrd ventilator.
Maestro är utformad för att uttömma värmen från takutrymmet i ett hem, vilket ökar komforten för de som bor i huset. Den körs på en 12V DC-system som kan kopplas direkt till en solpanel om så önskas.


Klicka här för mer information

Maestro Power Vent

Tillämpningar:

- Borttagning av värme i takutrymmet i ett hem på sommaren.
- Borttagning av fukt i takutrymmet i ett hem på vintern.
- Borttagning av fukt i takutrymmet i ett hem på vintern.

Egenskaper och fördelar:

- Låg strömförbrukning (11 watt).
- Tillförlitlig drift oavsett vindhastighet.
- Tyst drift (63 dBA @ 1m).
- En Maestro motsvarar 2-3 vinddrivna fläktar (när den testats med AS4740).
- Formbar bas passar de flesta typer av tak upp till 45 °.
- Finns även som en soldriven modell.